VÄLKOMMEN MED! 

           - VEM SOM HELST KAN BLI SCOUT

Scouting är en rolig, mångsidig och nyttig hobby för barn, unga och vuxna. Scouting är små och stora äventyr som du kan uppleva med dina vänner. Verksamheten sker både ute och inne. Inom scouterna får du pyssla, spela, tillreda mat, göra utflykter i naturen, delta i läger, vandra, segla och mycket annat. En viktig del är gemenskapen där ingen blir lämnad utanför och tankesättet “learning by doing” som genomsyrar hela verksamheten. Det finns en plats för alla, du är välkommen som du är – också som vuxen. Scouting stöder barns och ungas fostran och uppmuntrar till att utvecklas både som individ och som en del av en grupp. I scouterna lär du dig vardags- och medborgarfärdigheter, problemlösning och ledarskap.

 

 KRISTINESTADS NYBYGGARE - KNY

Vi är en svenskspråkig scoutkår i Kristinestad. Vi har ca 60 medlemmar, men tar gärna emot fler! 

Har du frågor kring vår verksamhet eller är du intresserad av att delta kan du kontakta någon ledare i kåren. Kontaktuppgifter hittar du under fliken "Kontakta oss". 

BLI MEDLEM HÄR

 

 PROGRAM I KÅREN

De olika åldersgrupperna har regelbundna möten, olika program utlovas varje gång. På mötena lär scouterna sig nyttiga kunskaper genom att utföra specialmärken. På sommaren har vi ett läger var alla åldersgrupper får vara tillsammans och prova på nya, roliga aktiviteter. På läger kan man paddla kanot, bygga häftiga grejer, sova utomhus i tält och framförallt ha roligt!

FAMILJESCOUTING - VAD ÄR DET?

Scoutkåren Kristinestads Nybyggare har även familjescouting-verksamhet. I familjescouting deltar barn under skolåldern tillsammans med minst en vuxen från sin närkrets. Det kan vara föräldrar, mor- och farföräldrar, moster, fadder etc.
Det blir verksamhet både utomhus och inomhus. Tanken är att gruppen samlas en gång per månad.

Alla är välkomna med! Man behöver inte har varit scout tidigare eller ha tidigare erfarenhet av scouting eller friluftsliv.

Mera information om familjescouting finns på scouternas hemsida:
https://www.scout.fi/for-karen/scoutprogrammet/familjescouting/

 EN HOBBY FÖR VUXNA

Har du varit scout som barn?

Har du ingen scoutbakgrund men gillar natur och friluftsliv?

Vill du lära dig något nytt?

Gillar du barn och ungdomar?

Gillar du utmaningar och äventyr?

Läs mer...

 

 

 KÅRLOKAL

Vi har en kårlokal där vi träffas på adressen Skolgatan 3 (i ungdomsgården, ingång från gårdssidan).

Karta: https://goo.gl/maps/c4srjLNv6VPQS4z46

 

 STUGA

Vi brukar också träffas på "Sålstugon" i Skatan.

Karta: https://goo.gl/maps/hUoAGirbqCzkKLbG7


Sälstugon